FILE GENERAL CLASSIFICATION AND UPM FUNCTIONAL UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA | REGISTRAR OFFICE
» SERVICES » HUMAN RESOURCE SERVICE » FILE GENERAL CLASSIFICATION AND UPM FUNCTIONAL UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA

FILE GENERAL CLASSIFICATION AND UPM FUNCTIONAL UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA

Adalah dimaklumkan bahawa Klasifikasi Fail Am dan Fungsian Universiti Putra Malaysia (UPM) telah disemak dan telah mendapat perakukan oleh Jawatankuasa Pengharmonian Klasifikasi Fail Arkib Negara Malaysia (Rujukan surat:  ANM.600-17/53V03/2 bertarikh 9 April 2015). Sehubungan itu Klasifikasi Fail Am dan Fungsian UPM boleh diguna pakai dan dilaksanakan di semua bahagian/seksyen/unit di semua PTJ.

Mohon Pegawai/Pembantu Tadbir Rekod PTJ semak dan kemas kini senarai fail masing-masing selari dengan Kod Klasifikasi Fail Am dan Fungsian yang telah di perakuan. Sila gunakan Template perubahan dan pindaan jika ada sebarang perubahan dan kembalikan dalam bentuk hardcopy yang telah dicetak kepada Ketua, Bahagian Perkhidmatan Sumber Manusia, Pejabat Pendaftar.

UPM-4LEVEL KOD 100 - Pentadbiran
UPM-4LEVEL KOD 300 - Aset
UPM-4LEVEL KOD 500 - Sumber Manusia
UPM-4LEVEL KOD 700 - Hal Ehwal Pelajar
Template Perubahan/Pindaan Klasifikasi Fail Universiti Putra Malaysia

Borang-borang pelupusan boleh di muat turun melalui portal Arkib Negara Malaysia (ANM) www.akrib.gov.my >Penjawat Awam>Pengurusan Rekod Kerajaan>Pelupusan Rekod. Buku Panduan Pelupusan Rekod Awam, Jadual Pelupusan Rekod Urusan AM dan juga Carta Aliran Pelupusan Rekod boleh dimuat turun melalui www.akrib.gov.my > Penjawat Awam>Pengurusan Rekod Kerajaan>Dasar Garis Panduan>Konvensional.

BORANG-BORANG ARKIB
Arkib_2_08 [BORANG PERMOHONAN BAGI PEMUSNAHAN REKOD AWAM]